OKULUMUZUN TARİHÇESİ

Okulumuz Kaynarca Ortaokulu ismi altında 1967-1968 eğitim-öğretim yılında,mülkiyeti Kaynarca Belediyesine bağlı mezbaha binasında öğretime açılmıştır. Bu binada 10 yıl hizmet gören okul, okulun duvar ve zeminindeki çatlamalar ve ihtiyaca cevap vermeyişinden 1977-1978 eğitim-öğretim yılında Cumhuriyet İlkokulu binasına taşınarak 3 yıl da bu binada Eğitim-Öğretime devam etmiştir. Bu arada 1978-1979 eğitim-öğretim yılında okulumuz Liseye dönüştürülerek Kaynarca Lisesi adını almıştır.

24.10.2013 1754

Okulun kendine ait yerinin olmayışı eğitim ve öğretimi sürdürmesinde birçok aksaklıklar yarattığını gören yönetici ve Kaynarca halkı 09.02.1975 tarihinde yapılan Kaynarca Ortaokulu, Yaptırma, Yaşatma ve Öğrencilerini Koruma Derneği genel kurulunda yeni bina yapımı kararı alınarak faaliyete geçmiş. 10.02.1975 günü Dernek Yönetim Kurulu toplanarak genel kurul kararının uygulamaya geçirilmesini kararlaştırmış. Kaynarca imar planında ortaokul olarak ayrılan yer hazine arazisi olması nedeniyle gerekli işlemler tamamlanarak arsa sağlanmış. Milli Eğitim Müdürlüğü nezdinde 6-12 derslikli ilave payıyla 7735 proje no'lu okul tipinde karar kılınmış. 3 ay gibi kısa bir süre içerisinde halkın büyük yardımı ile bina su basımına çıkarılmış. Bu çalışmaya halk gerek para yardımı, gerek araç-gereç ve işçilik çalışmaları ile büyük bir fedakarlık örneği göstermiş. Kasabanın ustaları ücretsiz çalışmış, toplanan paralar ile malzeme alınmış, işçiliğini de kasaba halkı yapmıştır. Akabinde Okul Yaptırma Derneği binayı Milli Eğitim Bakanlığına devretmiş. Bakanlığımız, gelecekte Temel Eğitim uygulamasına geçileceği düşüncesi ile projeyi değiştirerek halihazırda eğitim-öğretim yapılan 8 derslikli Temel Eğitim binasını yapmış. 5 Ekim 1981 tarihinde hizmete açılan Temel Eğitim binasına, bünyesinde Ortaokul olan Lise yeni binasını taşınmıştır. 1982-1983 öğretim yılında Kırklareli ilinin ilk Temel Eğitim uygulamasına geçen okulumuzun II. Kanaat dönemi sonunda Lise ayrılmıştır. Okulumuz 1983-1984 öğretim yılında Kaynarca Cumhuriyet İlkokulu'nu bünyesine alarak 8 yıllık İlköğretim Okulu olmuştur.